Ден без автомобили: Затварят ключови булеварди в София

Забранява се влизането на пътни превозни средства на 22 септември в центъра на столицата

Новини
16:40 - 21 Септември 2023
6410
Ден без автомобили: Затварят ключови булеварди в София

Затварят ключови булеварди и улици в София за провеждането на "Ден без автомобили" в рамките на "Европейска седмица на мобилността" 2023. Инициативата е на Европейската комисия, съобщават от Столична община.

В тази връзка се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, както следва:

От 20.00 часа на 21 септември до 16.00 часа на 22 септември на бул. "Витоша" между бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Ген. Михаил Скобелев".

От 08.00 до 20.00 часа на 22 септември на паркинга на пл. "Кн. Александър I".
Забранява се влизането на пътни превозни средства от 8 до 20 ч. на 22 септември в зона ограничена от:

ул. Ген. Й. Гурко", ул. "Алабин", бул. "Витоша", бул. "Кн. Мария Луиза", пл. "Независимост", бул. "Кн. Александър Дондуков" и ул. "Георги С. Раковски"
Изключение се прави на граничните улици и булеварди за автомобилите, обслужващи съгласуваните на територията на Столична община мероприятия, тържествени церемонии /сватби, кръщенета и др./, автомобилите на живущите в района и колите на обществения транспорт.

В рамките на Инициативата ще се проведе велосипедно шествие от 11 часа на 22 септември с маршрут:

от бул. "Витоша /в участъка от бул. "Патриарх Евтимий" и бул. "Ген. Михаил Д. Скобелев"/, направо по бул. "Витоша "до Южен парк, наляво по ул. "Бяла черква", по бул. "Арсеналски", наляво по бул. "Черни връх", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по ул. "Ген. Й. Гурко", наляво по бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", наляво по бул. "Витоша" /финал/.

От Столичната дирекция на вътрешните работи уверяват, че ще бъде осигурена охрана и постове за контрол и регулиране на движението.