Ден на отворените гардероби събира средства за здравния фонд на артистите

На 10 март в „Строежа“ ще се състои благотворителна разпродажба на дрехи, обувки и аксесоари

Култура
17:45 - 08 Март 2024
1908
Ден на отворените гардероби събира средства за здравния фонд на артистите

Инициативата „Ден на отворените гардероби“ събира средства за здравния фонд на артистите в България, съобщават от Съюза на артистите в България (САБ).

На 10 март в „Строежа“ ще се състои благотворителна разпродажба на дрехи, обувки, аксесоари и ръчно изработени находки. Събитието е част от Софийския театрален салон. Входът е свободен за всеки, който иска да вдъхне нов живот на гардероба си, подкрепяйки смислена кауза, посочват организаторите.

Събраните средства ще бъдат дарени на здравния фонд на САБ, който подпомага членове на САБ при животоспасяващи и животоподпомагащи операции, които не се финансират по клинични пътеки. До момента са подпомогнати повече от 150 артисти.

Организаторите на събитието – актрисите Жаклин Даскалова и Стела Димитрова, използват инициативата, за да участват в различни благотворителни каузи и да насърчават хората да вършат добри дела. Те вярват в това, че всяка дреха, всеки аксесоар, всеки чифт обувки разказва своята история и носи в себе си част от сърцето на дарителя.

Инициативата цели да обърне внимание и на проблема с бързата мода, заради която околната среда понася все повече последствия.