Деница Сачева: Нинова е г-жа Лъжа, падна в собствения си капан

Лидерката на БСП има проблеми да различи истината от фантасмагорията, категорична е социалната министърка

Топ
14:57 - 20 Май 2020
5022
Деница Сачева: Нинова е г-жа Лъжа, падна в собствения си капан

Социалният министър Деница Сачева "захапа" лидера на БСП Корнелия Нинова заради острата декларация, прочетена от червената шефка в парламента. Според Сачева тя е паднала в собствения си капан, без дори да се е усетила. Ето какво е хванала министърката и къде е противоречието между казаното от Нинова и истината:

"В поредната си декларация от трибуната на Народното събрание г-жа Корнелия Нинова цитирала книгата „Защо нациите се провалят?“. Хубава книга наистина. Когато беше в България един от авторите й - проф. Джеймс Робинсън, в интервю за БНТ заяви: „При социализма имаше огромни пречки пред хората да създават нещо, беше разхищаван огромен талант и умения“.

Сачева е на мнение, че проблемът на г-жа Нинова с идентичността не е от вчера.

"Както и проблемът й с истината, който непрекъснато се задълбочава. В момента същото издателство е издало друга книга. Казва се „Фактологичност“ на Ханс Рослинг, Ула Рослинг и Ана Рослинг.

Когато поддържаш тревожни разговори основани на инстинкти, а не на факти, губиш представа за това кое е истински важното. Много хубава книга. Тя е за хора, които могат да четат и друго освен декларации", присмива се социалната министърка на червената лидерка.