Деница Сачева: Нулева е възможността Росен Желязков да е служебен премиер

Не желаем в служебния кабинет да има фигури, които са свързани с ГЕРБ, заяви депутатката

Политика
09:23 - 28 Март 2024
2643
Деница Сачева: Нулева е възможността Росен Желязков да е служебен премиер

„Времето не беше загубено. Между нас бяха казани доста факти и бяха постигнати нелоши текстове по едно споразумение, което би могло да бъде основа за бъдеща работа. Не се борим с ПП-ДБ с цел те да изчезнат от политическия пейзаж – нещо, което очевидно е обратната цел на ПП.“

Това каза заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Деница Сачева в „Тази сутрин“.

„Повече в това състезание по лицемерие и двойни стандарти със сигурност не бих искала да участвам“, допълни тя.

Деница Сачева заговори за служебен натиск от страна на ПП-ДБ.

„Уморих се през последните три години да бъде принуждавана да приемам неща, които не са добре обмислени и разумни под угрозата, че ще бъда обвинена, че съм статукво, мафия и какво ли още не. Колегите от ПП-ДБ са много вокални, когато говорят за домашното насилие, но по отношение на служебното насилие, което те непрекъснато упражняват определено са №1. За себе си мога да отговоря, че приех голяма част от промените в Конституцията с ясното съзнание, че сме взели политическо решение да ги подкрепим, но не и защото имах абсолютното вътрешно убеждение, че всички промени ще бъдат полезни и работещи. Непрекъснато променяме закони под натиск, че те трябва да бъдат променени заради конкретен човек, който не ни харесва“, каза тя.

"Това, че президентът е избрал ИТН за третия мандат, е по-скоро знак към БСП. Самите ИТН обявиха, че няма да реализират мандата. Изключително неприятно е, че пак трябва да се дадват пари за избори - вече са похарчени над половин милиард. Но и едно лошо правителство също може да струва скъпо.

Нулева е възможността Росен Желязков да е служебен премиер. Той е председател на Народното събрание. Не желаем в служебния кабинет да има фигури, които са свързани с ГЕРБ", разкри Деница Сачева.