Деница Сачева: Президентът дължи отговори за своите съветници

Румен Радев има противодържавно поведениене, заяви социалният министър

Политика
18:42 - 02 Февруари 2021
3319
Деница Сачева: Президентът дължи отговори за своите съветници

Президентът сякаш живее в едни лабораторни условия и непрекъснато ни представя своята утопия за държава. Това обяви в интервю за Би Ти Ви социалният министър Деница Сачева по повод критиките на Румен Радев към правителството.

„Всеки разумен човек вижда, че зад фразите на президента не се крие особено съдържание. В момент, в който има съмнение, че твоят съветник за борба с корупцията е част от доклад на Европейската комисия за борба с измамите, да не коментираш това, но да коментираш хипотези и празни обвинения… Президентът също дължи отговори по теми, които са трудни и теми, които са свързани например с неговите съветници“, коментира Сачева.

По думите й от страна на ГЕРБ винаги е имало желание за диалог с президента, но той винаги е отговарял с „безпочвени критики“.

„Това е противодържавно поведение – не може непрекъснато да насаждаш съмнение във всички институции, да твърдиш, че всички институции са корумпирани и единствено и само президентската институция е институцията остров, в която няма никакви проблеми. Това е несериозно“, заяви социалният министър.

Относно обвиненията към управляващите, че изборите няма да са честни тя каза: „Не зная защо инвестираме толкова енергия в това какъв ще бъде процесът на изборите, вместо това кой как и с какъв ресурс и капацитет иска да управлява страната. За мен това е безидейност. Сериозни промени на Изборния кодекс и то непосредствено преди изборите носи рискове. Има опит в момента от страна на хора, които предполагат, че ще загубят изборите, авансово да се застраховат“.

По думите й дебатът за промени в Изборния кодекс трябваше да стартира по-рано, а сега цели просто да саботира изборите.