Деница Сачева с размах: Раздадохме 565 милиона на бизнеса

Безработните да се запишели в бюрата по труда, имало глад за специалисти, обяснява соцминистърката

Икономика
21:58 - 01 Декември 2020
2230
Деница Сачева с размах: Раздадохме 565 милиона на бизнеса

565 милиона лева вече са инвестирани в бизнеса по мярката 60/40. За разлика от други европейски държави, в момента безбатицата у на е едноцифрено число. Така с размах социалната министърка Деница Сачева коментира действията на правителството в помощ на засегнатите от противоепидемичните мерки. 

"Искам да насърча всички, които са безработни, дори да нямат право на обезщетение, да намерят време, електронно да се регистрират в бюрата по труда, защото в момента има бизнеси, в които се търсят хора", обясни тя, въпреки затварянето на редица компании и частни инициативи. 

По думите й, в момента в държавната администрация се наблюдава натовареност, каквато не е имало през последните 10 години у нас.

Около 2200 служители работят в Агенцията по заетостта и ако допреди кризата те са работили с около 2000 заявки, в момента натискът върху тях е над 10 000 заявки. Ние имаме свръхочаквания към хората, които са на първа линия в държавната администрация, стремим се да няма никакво забавяне, заяви Сачева в предаването "Референдум" по БНТ.