Денков: България има нужда от правителство, което да работи в полза на хората

Готови сме да водим разговори с всяка една партия, заяви академикът

Новини
10:52 - 09 Януари 2023
2599
Денков: България има нужда от правителство, което да работи в полза на хората

Това, което си казахме с президента е, че България има нужда от правителство, което да работи в полза на хората и бизнеса. Това каза предложеният за премиер от "Продължаваме промяната" акад. Николай Денков след като върна неизпълнен мандат на държавния глава.

Нека видим президента на кого ще даде третия мандат. Мандатоносителят трябва да дефинира каква ще е процедурата. Дали ще седнат главатарите на масата или ще започнем да обсъждаме политиките и след това кой да ги изпълни. Това зависи от мандатоносителя. Нямаме червени линии по отношение, че трябва да се обсъждат политиките, които са полезни за страната, добави още депутатът от ПП.

По думите му е ясно, че подходите на БСП, „Български възход“ и „Демократична България“ са напълно различни.

Бихме обсъждали политики с всяка една от тези партии. ГЕРБ мина с първия мандат, това няма какво да го обсъждаме. Договорка е думичка, която не използваме, съгласие може да има по политики. Да кажем една правосъдна реформа. Как си представя ГЕРБ такава реформа е нещо, от което зависи дали ще има съгласие или не. Лично моето тълкование е, че голяма част партиите в парламента не са готови да водят дискусии за това – кое е полезно за България. Те избягаха от тази дискусия, коментира акад. Денков.