Денков доволен: Калин Стоянов тръгна в правилната посока

Спортният министър има моята пълна подкрепа, каза премиерът

Актуални новини
16:58 - 21 Ноември 2023
2560
Денков доволен: Калин Стоянов тръгна в правилната посока

"Ако министърът продължава да си затваря очите и да замазва проблемите, тогава ще си подам оставката, но той тръгна в правилната посока". Това заяви премиерът Николай Денков на летище София, където дойде, за да посрещне шахматните ни кралици, които се завърнаха на родна земя, след като спечелиха европейската отборна титла. 

"Видях, че Стоянов е обявил, че трима служители са освободени. Това е знакът, който МВР дава, че насилието не може и не трябва да бъде оставено безнаказано. Трябва да продължат проверките и тези, които биеха паднали хора, журналисти и обикновени протестиращи, трябва да напуснат МВР", заяви още той.

Премиерът Николай Денков вече каза, че е готов да подаде оставка, ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не осъди полицейското насилие на протеста срещу БФС и не накаже служителите на МВР, които са си позволили да бият хора.

"Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата, както ставаше преди", настоя премиерът на брифинг в Министерския съвет, където се състоя регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието.

В понеделник също така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова Денков да подаде оставка, ако Стоянов напусне МВР.


По-рано днес пък, на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов заяви, че трима полицаи от протеста срещу БФС са отстранени.

Благодаря на премиера, че потвърди, че лидер на политическа партия - Кирил Петков, е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал, добави Стоянов.

Във връзка с исканата оставка на спорния министър Николай Денков заяви:

"Спортният министър има моята пълна подкрепа. Не знам защо му искат оставката. Не съм видял нито една причина, поради която той да бъде критикуван".

Той призна, че проблем с шахматните федерации има, тъй като само една от тях притежава лиценз.

"Изключително важно е, че момичетата успяха да се съберат в последния момент и да направят отбор за Европейското. Можеше и този момент да се изпусне. До края на седмицата ще направим среща с федерациите, за да няма пречки оттук нататък", разкри премиерът.