Денков: Главчев избяга от изслушването

Политика
09:12 - 26 Юни 2024
1528
Денков: Главчев избяга от изслушването

Министър-председателят Главчев избяга от изслушването. Информацията е, че се е съгласил, Рая Назарян е говорила лично с него. Той е казал да и един час по-късно е пуснал съобщение, че няма да може да дойде в Народното събрание.

Вероятната причина е, че някои от смените, които са направени, са меко казано скандални. Това каза депутатът Николай Денков пред журналисти в парламента. ".Народните представители предвиждаха изслушване на служебния министър-председател Димитър Главчев във връзка с последните уволнения и назначения в ДАНС, ДАР, ДАТО, както и в Държавната агенция по сигурността на информацията.

"Вероятно причината е, че някой от смените, които са направени, са меко казано скандални. Примерно в ДАНС остана този заместник-председател, който носи основна вина, че нямаше машини на първия тур на местните избори", поясни Денков.

Председателят на ПГ на ПП-ДБ коментира, че точката за изслушване председателя на Служба "Военно разузнаване" трябва да бъде закрита: "Втората новина е, че предварителната точка за изслушване на генерал Венев аз информирах председателския съвет, че има документ в Министерския съвет, че част от документи са свързани със защита на класифицираната информация, така че точката би трябвало да бъде закрита".

Попитан за преговорите за съставяне на правителство Николай Денков отново заяви, че ПП-ДБ ще бъде в опозиция и няма да подкрепя ГЕРБ-СДС и ДПС. Той добави, че няма никакви основания за разцепление на парламентарната група при гласуване на правителство на малцинството.