Денков и Василев се завърнаха в парламента

Топ
11:43 - 17 Април 2024
1543
Денков и Василев се завърнаха в парламента

Бившият премиер акад. Николай Денков и бившият финансов министър Асен Василев се върнаха днес в парламента като депутати. Днес е първият им работен ден в Народното събрание след провала на правителството.

Още миналата седмица в парламента се завърна и бившият правосъден министър Атанас Славов. От внесени проекти на решения става ясно, че той ще бъде член на комисиите по отбрана и гражданското общество. Предстои да стане ясно в кои комисии ще работят Денков и Василев. В парламента би трябвало да се върне и още един бивш министър - Андрей Цеков, който девет месеца оглавяваше Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Вече близо два часа депутатите спорят за освобождаването на управителя на Здравната каса Станимир Михайлов, което влезе извънредно в дневния ред на парламента. Лидерите на ПП-ДБ обаче не се включват в дебата, а разговарят помежду си в залата. Асен Василев обаче направи завръщането си на трибуната, като предложи депутатите да си вземат 30-минутна почивка, за да разрешат казуса с оставката на Михайлов.