Денков: Калин Стоянов да подаде оставка, премиерът Главчев – не

Според него от ГЕРБ са сбъркали с подхода в първия мандат

Политика
18:20 - 21 Юли 2024
2803
Денков: Калин Стоянов да подаде оставка, премиерът Главчев – не

Когато имаш министър с опит, трябва да знаеш, че максимално бързо трябва да се реагираш превантивно. Това, което се видя, е, че е било подценено. Това каза председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" акад. Николай Денков по Нова тв по отношение на вътрешният министър Калин Стоянов и ситуацията с пожарите в с. Воден.

На въпрос дали ПП-ДБ ясно заявяват искането за оставка на вътрешния министър, Николай Денков отговори положително, като уточни, че определено е имало забавяне в реакцията при пожарите в с. Воден.

Той е доста самонадеян и това създава сериозни проблеми. Неговата роля и функция е именно да предотвратява проблемни ситуации, каза още шефът на ПП-ДБ в парламента. Денков припомни кървавите протести срещу БФС по време на мача на националите ни с Унгария. Всички знаеха, че ще е тежко положението, той се оказа на кино, каза още Денков.

По думите му премиерът Димитър Главчев за първи път попада в тази ситуация и затова заслужава толеранс.

За да имате стабилно правителство, трябва да имате политическа подкрепа. Попаднахме в капана на ГЕРБ миналия път, каза още Денков. По думите му коалицията ПП-ДБ са направили срещи с четири от представените формации в парламента, но всички поставили нереални условия. Инициативата да се тръгне с тази декларация е "Да, България" - ние им имаме пълно доверие, каза още шефът на ПГ на ПП-ДБ. Според него от ГЕРБ са сбъркали с подхода в първия мандат с това, че не извадили приоритетите на преден план.