Денков: Прокуратурата да каже кой прав, кой крив в спора между здравния министър и "Пирогов"

Не съм чул от вицепремиера Габриел, че иска оставката на Хинков, каза премиерът

Актуални новини
13:21 - 08 Декември 2023
1374
Денков: Прокуратурата да каже кой прав, кой крив в спора между здравния министър и "Пирогов"

Ситуацията с министъра на здравеопазването и "Пирогов" за мен е много ясна. Здравният министър твърди, че директорът на "Пирогов" е нарушил законите и че има нарушение на Закона за обществените поръчки. Ако това е така, директорът трябва да си отиде. Ако министърът не е прав, трябва да понесе санкции. Това коментира премиерът Николай Денков, който инспектира готовността на газоизмервателната станция на Калотина да стартира работата на газовата връзка със Сърбия. 

Арбитър, според премиера, трябва да бъдат компетентните институции, в случая това са АДФИ (Агенцията за държавна финансова инспекция) и прокуратурата. Когато те дадат своето становище кой е прав и кой е крив, тогава ще знаем каква е картината.

Министърът на здравеопазването Христо Хинков действа според правомощията си по закон, смята премиерът. Дали основанията му са верни, или не, ще покажат проверките. Не съм чул от вицепремиера Габриел, че иска оставката на Хинков, двамата трябва да решаваме, но след като има проверки, стигнали до прокуратурата, трябва да изчакаме, каза Денков. Защо да го освобождавам, без да зная какъв е резултатът от проверките, реагира той.