Денков за македонската агресия: Търсят вече всякакви поводи за бой

Премиерът кори службите в Скопие за бездействие срещу насилието над българи

Топ
17:44 - 28 Юли 2023
3360
Денков за македонската агресия: Търсят вече всякакви поводи за бой

Агресията е напълно неприемлива, търсят се всякакви поводи за нея. Това коментира премиерът Николай Денков, след като български футболни фенове бяха нападнати в Скопие, а един от тях беше намушкан с нож.

„Има вече реакция на България – изявление на МВнР, а СГП се самосезира, за да се разкрие цялата истина и виновните да понесат наказанията си. По всичко изглежда че младежът е стабилизиран”, уточни министър-председателят.

Според Денков организацията в северномакедонската столица не е била достатъчно добра, за да се стигне до инциденти.

Във връзка с решението на ГЕРБ-СДС и ДПС да застанат срещу идеята да има ограничение в мандатите на кметовете, той каза:

„Всякакви внушения, че става дума за служебна победа на избори или някакви други изказвания от този тип – нямат основание. Идеята на тези предложения беше да се премахне един безкраен брой мандати, които водят до феодализиране в определени населени места”, посочи той.

„Основната част за правосъдната реформа е практически непроменена. По отношение на служебните правителства има консенсус сред парламентарно представените групи, че трябва да има промяна, защото виждаме, че такива дълги периоди водят до еднолично управление.

Всички кадрови промени, назначението на правителство - всичко зависи от един единствен човек, който и да е той. Търси се форма, която е по-разпространена”, добави Денков.