Depeche Mode пуснаха нов албум

Личности
11:41 - 24 Март 2023
3088
Depeche Mode пуснаха нов албум

Целият нов албум на "Депеш мод" - “Memento Mori”, вече е достъпен за слушане, сваляне и възторгване. Плочата включва 12 песни. Третият сингъл е "Wagging Tongue", която е поставена на второ място в албума. Песента е решена в типичния синти стил на "Депеш" и е доста "по-слънчева" от първите две песни, които анонсираха излизането на новия материал.

Мартин Гор разказа как е тръгнала работата по новите песни: "Започнахме работа по този проект в началото на Пандемията и затова темите му бяха пряко вдъхновени от това, което се случваше на целия свят. След смъртта на Флеч решихме да продължим, защото сме сигурни, че това е, което той би искал, а това наистина даде на проекта допълнително ниво на смисъл.

Дейв Геън в интервю за "Ню Мюзикъл Експрес" заяви, че Флетчър не е имал време да чуе нито една от новите песни. "Той никога така и не чу нищо от това и аз съм много тъжен, защото има песни в този албум, за които знам, че той би казал: "Това е най-доброто нещо, което сме правили от години". Мога също така да си представя как той казва: "Всяка песен ли трябва да е за смъртта?!"

12-те песни от албума добавят огромно разнообразие от настроения: критиците, а вече и феновете долавят целия супер широк диапазон от параноя, мания до катарзис и радост и всичко, което се случва между тези състояния.

Съавтор на четири парчета "Ghosts Again", "Don't Say You Love Me", "My Favoritu Stranger" и "Caroline's Monkey" е Ричард Бътлър, вокалист и лидер на друга култова британска група от 80-те години "The Psychedelic Furs". Още две песни, написани с Бътлър, не бяха включени в албума, но ще бъдат издадени по-късно тази година, може би в "Б страните" на синглите. Първоначално Мартин Гор иска да издаде този материал отделно с вокали от самия Бътлър, но след това решава да го използва под марката "Депеш мод".

Никога досега не съм писал с никого извън групата", пояснява Мартин Гор. Ричард се свърза с мен около април 2020 година, просто ми написа съобщение: "Трябва да напишем някои песни заедно". Поисках му идеи и той ми изпрати няколко реда, сложих ги в главата си и стъпка по стъпка започнахме да усъвършенстваме тези скици. Резултатът е цели седем песни.

Не ни хареса първата, но останалите шест бяха толкова добри, че реших, че ще е прибързано да ги пусна като част от страничен проект.