Депутат на Слави стана шеф на „Ел Би Булгарикум“

Владимир Русев е назначен с решение на Държавната консолидационна компания

Куриози
10:59 - 22 Февруари 2023
6573
Депутат на Слави стана шеф на „Ел Би Булгарикум“

Новият изпълнителен директор на държавната млекопреработвателна компания "Ел Би Булгарикум" е Владимир Русев – бивш депутат от партията на Слави „Има такъв народ“.

Сливналията е назначен още вчера с решение на Съвета на директорите на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това съобщи по bTV Венцислав Димитров, директор на ДКК. Той уточни, че вече е започнала процедурата по вписването на новото ръководство в Търговския регистър.

Досегашният изпълнителен директор на „Ел Би Булгарикум“ Николай Маринов е освободен от поста си с решение на Съвета на директорите на ДКК. Пред БТА той заяви, че е освободен без мотиви. От ДКК изпратиха позиция до медиите, в която се казва, че има редица сигнали за нарушения при управлението на компанията и са назначени проверки.

По думите на Венцислав Димитров, в складовете на млекопреработвателната компания има презапасяване със суровина. Има съмнения, че тя е с недоказан произход, с малък срок на годност е и няма как да бъде пласирана навреме. Димитров уточни също, че намалението във фирмените магазини на "Ел Би Булгарикум" е обявено в деня, в който Маринов е бил освободен.

Новият директор - депутат от ИТН

Той е бил депутат в 45-ото и 46-ото Народно събрание от партията на Слави Трифонов - "Има такъв народ". По образование е икономист и се е занимавал с недвижими имоти, транспортни услуги и бутилиране на вина. Бил е управител и собственик във фирмите "Йот ги вал България" (спедиция и транспортни услуги), "РДК България" (бутилиране на вина), "Видиттера" (недвижими имоти). След като е избран за депутат, напуска фирмите, показва справка в Търговския регистър.