Депутат на Валери Симеонов се бори за живота си

У нас
23:26 - 16 Декември 2020
13030
Депутат на Валери Симеонов се бори за живота си

Депутатът от НФСБ Валентин Касабов е в реанимация на столичната кардиологична болница "Св. Екатерина", в медикаментозна кома и в много тежко състояние след усложнения от коронавирусната инфекция. По информация на Lupa.bg той е със сърдечни проблеми, които са се влошили драстично след сблъсъка с вируса и са го повалили. 

Касабов е бил болен над месец, а лично лидерът на партията Валери Симеонов съобщи, че трима от неговите представители в парламента прекарват инфекцията тежко, като един е в реална опасност. Вероятно е имал предвид именно близкия си съратник Касабов. 

Депутатът е бил прехвърлен от бургаската болница в столичната клиника е бил интубиран. До момента редица народни избраници се разболяха от Ковид-19, но нито един от тях не стигна до реанимация и всички се възстановиха. 

На 4 април Касабов постъпи като доброволец в борбата с коронавируса в родния си град. Той се бе записал като един от хората, които помагат на общинските служители в тежката ситуация на борба със заразата, след като градската управа в морския град отправи апел за помощ.