Депутат от БСП: Не се регистрираме, за да не участваме в разграбването на България

Политика
18:29 - 12 Ноември 2020
2981
Депутат от БСП: Не се регистрираме, за да не участваме в разграбването на България

COVID-мерките и политическата криза – време за стабилност и Пандемията от COVID – изпитание пред здравната и иконимическа система. По тези и други актуални теми пред Канал 3 говори Николай Цонков, народен представител от БСП.
 
"Не виждаме цялостен ясен последователен план. Държавата е почти блокирала, все повече ще се изостря медицинската и социалноикономическата криза. Ще има още фалити, макар и да не се затвори изцяло държавата", заяви депутатът.
 
"Бюджетът не бори кризата, опитва се да реши проблемът с изборите главно на управляващите. 50 лв. добавки не е увеличение на пенсиите. Изчислили са 56 лв. че струват лекарствата на пенсионер, много от тях се остойностяват на над 100 лв. Защо не преизчислихме пенсиите?", попита реторично той.

"Философията на болниците да се промени, да бъдат държавни, а не търговски дружества. Трябваше да се преобразуват болници за COVID-19. Не смятаме, че трябва да ставаме съучастници в разграбването на България, затова не се регистрираме. Макар недоволството да не се вижда по улиците, го има, хората не живеят по-добре", сподели Николай Цонков.