Депутат от ГЕРБ: Такъв президент не ни трябва, щом го няма в кризата

Тома Биков даде прогноза за провал на Радев за следващите избори

Новини
16:31 - 03 Април 2020
3463
Депутат от ГЕРБ: Такъв президент не ни трябва, щом го няма в кризата

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков изригна срещу президента Румен Радев, като заяви, че той не бил нужен на никого и щял да бъде сменен - щом го нямало като фигура на обединител по време на кризата.

И обоснова искането за удължаване на извънредното положение така: "Първо е задачата за здравето на хората, след това е задачата за справяне с икономическата криза. Мерките, които критикувате и тук се говори, че 60 на 40 била неефективна мярка, ами на 3-тия ден има 228 фирми, които са се включили в тази мярка. 228 на третия ден. Нека да изчакаме малко. Сигурно не е достатъчна. Сигурно ще има и други мерки. Въпросът е, че във вас аз виждам едно тотално неразбиране каква е ситуацията, какво се иска от нас. Пита се тук, казва се - трябвало медицинските лица да решат. Медицинските лица казват, че пикът ще бъде в края на април. Не знам кои медицински лица визирате, аз визирам лицата от Оперативния щаб, които са едни от най-уважаваните български лекари. Те твърдят, плюс математиците от БАН, които изготвят модели, че пикът на кризата ще бъде април. Вие казвате: "Плашим хората". Плашим ги, защото е плашещо. Това, през което минаваме, не е някаква веселба". 

Депутатът от ГЕРБ определи като най-смешно обвинението към управляващите е, че искат да стоят в непрестанно извънредно положение и да ограничават хората да работят и пътуват. "Има ли такова правителство, което иска да го направи. Има ли правителство, което иска при един възходящ темп на икономиката, едно нарастване на доходите изведнъж това да спре и да се срине и да влезем във взимане на заеми и кризисна ситуация. Това е абсолютно несправедливо обвинение. Че искаме колкото може по-дълго да стояло извънредното положение, защото вие сте били големите борци за свобода, които нямало да бъдат чути. Слушаме ви по цял ден и всеки ден и при извънредно положение. Сигурен съм, че при диктатура пак ще ви слушаме. Институциите в България все още не са достатъчно подготвени да организират дори диктатура", коментира още Биков. Той се обърна към БСП и ги призова да се вразумят. Според него сега не е моментът за спекулации.

"Ние поемаме отговорност за това, което се случва. Днес получихме отказ от отговорност и от президента. Българският президент се скри и се ската, като един човек, който ние очаквахме, че поне някога в живота си е носил отговорност, защото е заемал такива позиции в армията, макар и невоювал, днес той излезе и се скри", не спря с критиките от трибуната Биков към Радев.