Депутат се изложи в мач на Лудогорец

Съдията Стефан Апостолов изгони вратаря на Славия за несъществуващо нарушение, после отмени гол на шампионите

Спорт
22:27 - 25 Август 2019
7899
Депутат се изложи в мач на Лудогорец

Скандални съдийски грешки, направени от депутата Стефан Апостолов, син на кмета на Симитли Апостол Апостолов - Поли, опорочиха мача Лудогорец – Славия. Мачът завърши 0:0, но не футболистите, а съдията бе главно действащо лице, уви - отрицателно, в двубоя.

Късният мач от 7-ия кръг на Първа лига бе прецакан от съдията Апостолов в 45-ата минута. Тогава реферът показа несъществуващ червен картон на вратаря на „белите” Антонис Стериякис.

Според съдията, вратарят е играл с ръка извън наказателното поле, излизайки да пресече топката на откъсналия се Джоди Уококи. Повторения обаче ясно показаха, че Стериякис не докосва топката. Преди безумното отсъждане на Апостолов, шампионите от Разград владееха инициативата, но изтърваха куп голови положения, отразени от изгонения по-късно вратар Стериякис.

Ситуацията, при която вратарят на Славия Стериякис бе изгонен незаслужено. Снимка: lap

Останали с човек по-малко срещу шампионите и принудени да направят извънредна смяна с изваждането на Йомов, славистите издъхнаха през второто полувреме, но се бранеха умело. Тогава дойде времето на неостаряващия им резервен вратар Георги Петков. 43-годишния страж се разтегна като пружина в 73-а минута и спаси мощен шут на Вандерсон от непосредствена близост.

Вандерсон празнува гола си, без да знае, че е отменен заради несъществуваща засада

В 78-ата минута съдията Апостолов пробва да се реваншира на Славия, отменяйки заради несъществуваща засада гол на Вандерсон с глава. Бразилецът обаче не разбра, че попадението му е отменено и отиде да празнува гола си при своята приятелка на трибуните, която го дари с целувка за...засадата.

До края на мача Лудогорец така и не съумя да стигне до голова ситуация, а в 5-минутното продължение, дадено от съдията, фенове на домакините даже пробваха да влязат на терена, за да искат обяснение от Апостолов защо е отменил гола на Вандерсон.