Депутати на Копейкин били заплашвани в Кюстендил

Топ
16:37 - 05 Януари 2023
2548
Депутати на Копейкин били заплашвани в Кюстендил

Двама депутати на "Възраждане" са били заплашени миналия месец в Кюстендил, заяви в Народното събрание лидерът на партията Костадин Костадинов. 

"Преди месец и половина, два, двама наши народни представители бяха заплашвани от едно лице, криминално проявено, за което в последствие се оказа, че има и сигнали от Областната дирекция на МВР в Кюстендил за това, че го издирват. Обявяват го за издирване на 7 декември, все още не е хванат, въпреки че научаваме, че се разхожда съвсем свободно в родния си град Панагюрище. Това задава въпроса в нас дали няма някакъв чадър, опънат над него, и някой в съответното подразделение на МВР в Панагюрище не покровителства това лице. Това обясни Костадинов в парламента, но не уточни кои са заплашваните му колеги.

В края на ноември миналата година заплахи за живота получи депутатът Климент Шопов от "Възраждане". Заради предупрежденията Шопов ходи с охрана, наложена му от държавата, макар че той самият предпочитал да не се възползва. В момента се води досъдебно производство по случая и нямало как да се разкрият повече подробности.

Заплахите са започнали, след като Климент Шопов е станал депутат. Той е роден в Монреал. Той се отказа от канадското си гражданство и стана първият депутат на партия „Възраждане”, избран от Сливен.