Депутатите-доктори от БСП се включват в битката срещу COVID-19

Политика
14:24 - 15 Ноември 2020
5801
Депутатите-доктори от БСП се включват в битката срещу COVID-19

Депутатите-доктори от БСП заминават за болниците в Свищов и Шумен. Това съобщи председателят на партията Корнелия Нинова във Фейсбук.

От думите ѝ стана ясно, че веднага след като от парламентарната група на левицата са разбрали, че в болницата в Свищов няма нито един лекар в ковид отделението, са решили да помогнат.

„Проведохме разговор с тримата наши депутати-лекари: проф. Михайлов, Тимчев и Тасков. Те изявиха желание да заминат за там и да се включат в помощ на хората“ уточнява Нинова.

„Обадих се на министъра на здравеопазването да даде съгласие да бъдат допуснати да лекуват в болницата. От него разбрах, че остра нужда от лекари изпитва и болницата в Шумен. Разговаряхме да разделим нашите депутати - единият в болницата в Шумен и двама в Свищов. Утре заминават. Благодаря на колегите-лекари. На всички българи кураж. Знам, че ще се справим“ написа лидерът на БСП в поста си.

Така тримата доктори депутати от БСП - Илиян Тимчев, Десислав Тасков и Георги Михайлов се влючват на първа линия в битката с опасния вирус.

Както е известно лидерът на партията Корнелия Нинова прекара COVID-19 и бе лекувана няколко дни във ВМА.


Снимка: Агнес Методиева