Депутатите на Пеевски не позволиха на ЦИК да започне работа

Политика
11:29 - 02 Септември 2024
1681
Депутатите на Пеевски не позволиха на ЦИК да започне работа

Депутатите от ДПС-Делян Пеевски Станислав Анастасов, Халил Летифов и Цветан Енчев не позволиха на членовете на ЦИК да заемат местата си и да започнат работа по регистрацията на партиите за изборите. 

Представителите на комисията стояха прави около масата за регистрация, което се вижда от видеото:

 

Не допускате ЦИК да си свърши работата. С уважение, пречите на ЦИК да си върши работата", каза им Ерхан Чаушев от комисията. 

"Вие пречите", отвърна му Халил Летифов. 

"Трима души в момента пречат на ЦИК да заемат местата си, за да извърши регистрацията. Има охрана, има НСО, никой не предприема действия, за да осигури работата на ЦИК", коментира депутатът от ДПС Тимур Халилов, който излъчваше видеото от спора в социалната мрежа.

Комисията трябваше да отвори врати за регистрация в 9.30 ч., но това не можа да се случи, след като двата лагера в ДПС не могат да се разберат.

Снощи в полунощ от лагера на Делян Пеевски съобщиха, че в 00.05 часа на 2 септември 2024 г.са подали електронно подписано заявление за регистрация за предстоящите избори за 51-во Народно събрание. От фракцията на ДПС - Доган пък нарекоха това съобщение "поредното АЛА Пеевски". Междувременно младежите от двете фракции в ДПС нощуваха пред ЦИК, за да пазят ред.