Депутатите обсъждат дали да влизат в парламента със зелен сертификат

Проекторешението беше включено в дневния ред по предложение на председателя на Народното събрание Никола Минчев

Топ
10:02 - 07 Януари 2022
1921
Депутатите обсъждат дали да влизат в парламента със зелен сертификат

Депутатите ще обсъдят днес проекторешението за условията за достъп до сградите на Народното събрание в извънредна епидемична обстановка.

Проекторешението за влизане в парламента със зелен сертификат беше включено в дневния ред тази сутрин по предложение на председателя на парламента Никола Минчев.

Срещу включването на точката възразиха от "Възраждане". Заместник-председателят на групата Петър Петров коментира, че в последните няколко дни сме свидетели на безпрецедентно нарушаване на правилника от управляващата коалиция заради политически пиар. Той отбеляза, че са

били свикани извънредни заседания на правната и здравната комисии заради проекторешението, а този политически пиар цели единствено ограничаване на достъпа на представители на опозицията до сградите на парламента.

В момента министър-председателят Кирил Петков и вицепремиерите участват в първи блицконтрол в парламента и отговарят на актуални въпроси на народните представители.

След това ще се пристъпи към разглеждане на проекторешението за достъп до сградите на парламента, а заседанието на НС ще бъде удължено до приключване на редовния парламентарен контрол. В него на въпроси на депутати ще отговарят премиерът Кирил Петков, вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов и министрите Надежда Йорданова, Асена Сербезова, Иван Иванов, Николай Събев и Александър Николов.