Депутатите пак се замерят с епитети: Кой бил мазно петно, кой - розово пони

Костадинов пак нападна Тагарев, Божанков се опита да закове лидера на "Възраждане"

Актуални новини
13:45 - 18 Януари 2024
4320
Депутатите пак се замерят с епитети: Кой бил мазно петно, кой - розово пони

Присъствието на военния министър Тодор Тагарев в пленарна зала днес за пореден път вдъхнови лидера на "Възраждане" Костадин Костадинов и той избухна с нов словесен залп срещу него. Докато БСП критикуваха Тагарев остро, но в рамките на приличието, от “Възраждане” бяха особено груби към министъра на отбраната, който даде отчет за визитата си в САЩ.

Костадин Костадинов заплаши в прав текст Тагарев с възмездие от Русия.

“Това, което правите, се знае не само от нашите съюзници, а и от сегашните ни противници, които вие превърнахте в такива. Вие няма да останете в историята, даже и като бележка под линия. Вие ще бъдете мазно петно върху бележка под линия в историята”,

заяви той, след като с военния министър си размениха лични нападки по време на изказването. За това изказване, както и за израза “лицето Тагарев”, лидерът на “Възраждане” беше наказан от водещия на заседанието Никола Минчев със забележка.

Явор Божанков от ПП-ДБ взе думата след Костадинов и заяви, че също може да го нарече “лицето”, но това няма да го характеризира достатъчно точно. За сметка това Божанков нарече колегата си депутат ламер. На жаргон това означава псевдо-хакер или човек с прекалени претенции, които не отговарят на действителността. Думата идва от английското “lame” - куц, сакат.

В защита на лидера си думата взе Цончо Ганев от “Възраждане”, който на свой ред нападна Божанков за това, че сексуалността му е широко обсъждана в социалните мрежи, като използва израза “обратен”. 

"Лицето Божанков е просто розово пони“, отсече Цончо Ганев.

Нито на Божанков, нито на Ганев обаче бяха наложени санкции за използването на епитети и обиди в Народното събрание.