Депутатите се събират извънредно

Политика
08:41 - 29 Ноември 2022
1673
Депутатите се събират извънредно

Депутатите се събират на извънредно заседание на НС за приемането на удължителния закон за бюджета. Очаква се поредният дълъг пленарен ден, след който протест срещу връщането на хартиената бюлетина ще изпраща народните представители.

Рано тази сутрин ще се проведе извънредно заседание на парламентарната комисия по бюджет и финанси, по време на което ще бъде приет на второ четене законопроектът за промени в Закона за корпоративното подоходно облагане.

В 10 ч. започва извънредното заседание на НС за приемането на първо четене на удължителния закон. След това ще се проведе и отложеният от петък парламентарен контрол, припомня OFFNews. 

В 18 ч. пред Народното събрание пък ще се проведе протест под надслов "НЕ на Хартиената коалиция. За честни избори!". Демонстрацията е организирана от Инициатива "Правосъдие за всеки".

Това е втората акция срещу промените в ИК. Първата се проведе след продължилото 18 часа заседание на правна комисия, когато законът бе прекроен от БСП, ДПС и ГЕРБ. Тогава (на 18 ноември - б.а.) демонстрантите блокираха всички входове на обществената телевизия, заради което Йордан Цонев от ДПС се вкючи в предаването "Панорама" на БНТ онлайн.