Депутатите си говорят за сексуален шпионаж и конституционен преврат

Решихте набързо да смените двама конституционни съдии на тъмно, отсъдиха от "Възраждане"

Топ
13:59 - 12 Декември 2023
1235
Депутатите си говорят за сексуален шпионаж и конституционен преврат

Сглобката се е разбрала за конституционните съдии. А ако има сексуален шпионаж, поставяме държавата в несигурност. Това заяви шефът на ПГ на ИТН Тошко Йорданов в пленарна зала.

В течение на годината гласувахме няколко закона, но един предполага, че нашият интимен живот не може да бъде тайна. Длъжни сме да регистрираме интимния си живот. Няма как данни и факти за интимните отношения да са тайни, скриването би представлявало престъпление. Това заяви пък от трибуната Андрей Чорбанов от ДБ.

Така е, двама в интимна връзка трябва да я регистрират с доказателства, във видео – няма сигурност, че бъдещият конституционен съдия няма да попадне в насилие, отсече Йорданов.

И аз като Божинката, но правим го от най-добри евроатлантически чувства, добави той.

Дайте да постъпим националноотговорно, няма значение, че набутахте тия правила – да спасим държавата от сексуален шпионаж, призова депутатът от ИТН, като визира приемането на правила за избор на съдии в Конституционния съд.

Факт е, че се внася за разглеждане правила за избор на членове на КС в последния момент, което говори за съглашение на задкулисието, отсъди депутатът Златан Златанов.

Така се връщат феодалните порядки. Разглежда се проект за допълнение и изменение на Конституцията, без да се излъчва по БНТ. Разискване на тъмно, без да се даде гласност на обществото, което е суверенът на тази земя и основна страна в обществения договор, обърна внимание депутатът. 

Според Златанов, има постигнати договорки на тъмно между лидерите на сглобката, които смятат да бетонират за дълго управлението си.

Измененята в Конституцията са показателни, че те са в посока да се гарантира трайно управление, и при предстоящи избори. Ето защо съм на мнение, че с действащите предложени изменения на Конституцията и правила за избор на членове на КС ще се извърши конституционен преврат. Затова няма да подкрепим тези предложения, заяви Златанов.  

Не се публикуват данни, съставляващи класифицирана информация. Кое от битието на кандидат за конституционен съдия би представлявало класифицирана информация, попита Чорбанов. Кое може да представлява тайна? Трябва ли кандидат за КС да има факти в битието си, което представлява класифицирана информация?, попита Андрей Чорбанов.

Решихте набързо да смените двама конституционни съдии, вижда се как бързат да наложат силово избрани, т.е. договорени двама съдии в КС, заяви Петър Петров от "Възраждане".