Депутатка на Ахмед Доган влиза в екипа на Народния театър

Велислава Кръстева стана пиар на трупата

Култура
14:21 - 01 Юни 2022
5178
Депутатка на Ахмед Доган влиза в екипа на Народния театър

Бившият депутат от ДПС и дългогодишен говорител на движението става пиар на Народния театър "Иван Вазов", научи Lupa.bg. Журналистката ще бъде част от екипа на новоизбрания директор Васил Василев.

По времето на правителството на Пламен Орешарски Кръстева и Васил Василев отново работеха заедно - като заместник-министри на културата по времето на министър проф. Петър Стоянович. Като ресорен заместник-министър тя бе председател на борда на директорите на НДК.

Кръстева е първият и най-дългогодишен ръководител на „Връзки с обществеността“ на ДПС. Тя бе народен представител в 44-тото и в 45-ото Народно събрание.

Велислава Кръстева е родена на 2 септември 1967 г. в Плевен. Завършва СМУ „Панайот Пипков“ със специалност виолончело. Магистър по политология на Нов български университет и бакалавър по икономика и управление на социо-културните дейности на ЮЗУ „Неофит Рилски“. Стажува в Администрацията на Президента Петър Стоянов в кабинета на Секретаря по вътрешна политика.

В началото на 2004 г. е поканена да поеме връзката с медиите на ДПС от зам.-председателя на партията Емел Етем.

През 2017 г. като водач на листата на ДПС в Плевен е избрана за депутат в 44 Народно събрание. През април 2021 г. отново като водач на листата на ДПС в Плевен е избрана за депутат в 45 Народно събрание. Водач на листата на ДПС и за предсрочните избори през юли 2021 г., но не става депутат в 46 Народно събрание, защото партията не печели мандат в 15 МИР – Плевен.