Депутатка от ДБ: Смятам за личен провал спирането на децата от училище

Елисавета Белобрадова се чувства виновна, че първи в локдаун отново са школата

Общество
10:47 - 24 Януари 2022
3003
Депутатка от ДБ: Смятам за личен провал спирането на децата от училище

Депутатката от ПГ на ДБ Елисавета Белобрадова определи като личен свой провал изваждането на голяма част от учениците в страната и особено в столицата от присъствено обучение заради ръста на случаите на ковид в последните седмици. Летящата Козила Ерато, както е известният псевдоним на блогърката, се бореше от старта на политическата си кариера учениците последни да се пращат вкъщи с онлайн образование в случай на нови ковид вълни. 

"Две от децата ми днес преминават към онлайн обучение.

Въпреки уверенията на МЗ от предходния месец, че ТОЗИ ПЪТ вече училищата ще затварят последни, за пореден път петокласници, шестокласници, осмокласници, деветокласници, десетокласници, единадесетокласници преминават онлайн.

За пореден път те са единствените, подчертавам единствените, които на сто процента остават у дома, докато ресторанти, барове работят, молове са отворени и аз лично миналата седмица присъствах поне на 3 срещи, в които съвсем официално, по протокол и институционализирано ни бяха натъпкали 50 човека в стая за 10.

И тъй като сред народните представители, имаме поборници за свобода и независимост от игото на пандемията, част от тях винаги са без маски. Тях никой не ги санкционира, но за сметка на това децата ни са отново у дома", написа тя тази сутрин. 

Проблемът по думите й е невъзможността да се създаде достатъчно безопасна среда за ученици и учители.

"С едно ще запомня пандемията. С неспособността на държавата ни да създаде условия за децата да посещават училище като абсолютен приоритет пред всяка търговска дейност", добавя тя. 

И се надява това да е последната вълна.