Депутатка с къса пола вдигна тестостерона (СНИМКА)

Общество
16:17 - 08 Август 2020
12986
Депутатка с къса пола вдигна тестостерона (СНИМКА)

Красавицата Рю Хо-джонг oт Партията на правосъдието, която на 28 години е най-младият законодател, който някога е служил в Южна Корея, вдигна тестостерона с къса червена рокля на пленарната сесия на Народното събрание във вторник. Това предизвика спор относно това, което някои смятат за неизказан дрескод в рамките на типично закопчаното облекло на политиците.

Тя носеше рокля на червени точки, изпъкваща на фона на колегите си депутати, облечени в костюми. Снимки на нейното ходене по пътеката по време на пленарната сесия в Народното събрание бързо се разпространиха онлайн след сесията, предаде Канал 3. Някои коментари оприличават Рю на сервитьорка в бар.

Отрицателната реакция в интернет обаче беше последвана от съществени несъгласия по темата и някои други законодатели от женски пол се възползваха от възможността да защитят Рю.

Асамблеята е изпълнена с депутати, които имат различни интереси, защото представляват различни групи и техните интереси в нацията, смятат от партията ѝ.

Настоящото 21-во Народно събрание има най-много представителство на жените в историята на законодателната власт, като 57 от 300 законодатели, или 19 процента, са жени.

Рю каза, че не разбира защо роклята й предизвиква сензация.

"Не знам защо трябва да обяснявам избора си на рокля", каза тя в четвъртък пред местна медия. "Ще нося онова, което ми помага да работя най-добре. Хората искат Асамблеята да свърши работата си, а не да се придържат към формалности".

По-рано тя е носела шорти или дънки на други пленарни сесии на Асамблеята.

В парламента няма дрескод за депутатите. Законът за Народното събрание просто гласи, че депутатите "трябва да поддържат подобаващото достойнство като народен представител."

Междувременно роклята, която Ryu носеше на сесията във вторник, продукт на корейската компания Juicy Judy, беше разпродадена онлайн до четвъртък. Цената на роклята варира от 88 000 йени ($ 74,24) до над 100 000 йени в онлайн магазини.