Дерменджиев: Лудогорец ще е шампион

Петев придоби определена рутина, Топузаков обожава Левски, заяви бившият национален селекционер

Спорт
20:09 - 18 Май 2023
2354
Дерменджиев: Лудогорец ще е шампион

Бившият треньор на Лудогорец, Левски и националния отбор на България Георги Дерменджиев коментира предстоящата битка между „орлите“ и ЦСКА, представянето на Елин Топузаков при „сините“, неговото бъдеще и стадионите в Пловдив.

„Трудно е да се определи фаворит, като се има предвид, че този мач сигурно ще даде предимство на отбора, който ще стане първи. За мен до голяма степен този мач ще покаже кой ще бъде първи, макар да има други мачове, които да се играят, но този е директен“, започна Дерменджиев.

„Отборът на Лудогорец сега е малко по-различен (б.р. – от времето, в което Дерменджиев бе треньор), но въпреки всичко, имат много международни мачове и рутината от тях си дава последствията в положителен аспект. Едва ли би повлиял този мач като напрежение“, продължи специалистът.

„Наистина Лудогорец не е бил в ситуация да не е шампион, но аз не вярвам да загубят титлата. Ивайло Петев придоби определена рутина в отборите, в които беше, знае как да поведе отбора и мисля, че ще бъдат шампиони“, каза още той пред dsport.

„Няма да играят ключови футболисти, а ще играе самият отбор. Който треньор подготви по-добре отборната игра, той ще спечели“, допълни Георги Дерменджиев.

Той коментира и финала за Купата на БФС между Лудогорец и ЦСКА 1948, спечелен от разградчани: „Много ги гледам тези мачове. Гледам и международните мачове на 17/18-годишните, за да мога да направя разлика и сравнение с нашите играчи. За мен беше много интересен този финал и това, което видях, че Лудогорец спечели този мач с отборна игра. В ЦСКА 1948 има много добри индивидуалности, но не бяха окомплектовани като тим.“

„Много изненадваща ситуация да си тръгне Мъри Стоилов от Левски, никой не го очакваше. За Елин Топузаков мога да кажа, че е едно много разумно и стегнато момче. Изключително отговорен. Обожава Левски и ще даде всичко, което може. На този етап мисля, че се справя много добре със ситуацията, която му повериха“, сподели още Дерменджиев.

Специалистът говори и за своето бъдеще: „Сърбят ме ръцете да работя. Ще видим лятото какво ще се случи. Засега има предложения извън България.“

„Изключително щастлив съм за това придобиване на Пловдив като град, след това Ботев се сдоби с един прекрасен стадион, който много дълго време го чакаха и феновете, и целият град. Ще се отрази положително, защото Пловдив е много футболен град, ще ходят на мачове. Същото е с Локомотив, те също правят стадион. Пловдив ще има два прекрасни стадиона“, завърши Георги Дерменджиев.