Десетки глобени за нелегални партита в три заведения в Пловдив (Обзор)

В един ресторант е имало 55 души

Новини
20:00 - 16 Януари 2021
2575
Десетки глобени за нелегални партита в три заведения в Пловдив (Обзор)

Грубо погазване на мерките срещу Ковид в Пловдив. Три нелегални партита в пловдивски заведения.

Над 50 души празнуваха рожден ден на собственика на популярен рибен ресторант в квартал Тракия, друг купон е имало в заведение край река Марица и малко парти в открит преди месеци денс клуб. Наложени са близо 100 глоби.

В рибния ресторант полицаите бяха посрещнати с викове. Гостите на тайното събитие празнуваха рожден ден на собственика на заведението. За настроението се грижеше певецът Милко Калайджиев. След подаден сигнал за нерегламентирания купон, полиция и жандармерия блокираха всички изходи на обекта и заедно със служители на РЗИ влязоха вътре. Собственикът на заведението отказа коментар.

В заведението е имало 55 души. Всички са санкционирани с глоби между 300 и 1000 лева, тъй като са нарушили противоепидемичните мерки и заповедта на здравния министър. Собственикът-рожденик е с два акта.

12 акта са съставени снощи в още един ресторант край река Марица, където също е имало празненство, съобщи директорът на областната полиция. Според собственика обаче в заведението са били само 11 служители, които били част от музикална програма. Излъчвали я в социалната мрежа с цел реклама.

Собственикът Тихомир Монев заяви: "Не сме правили нищо, нито е работило заведението, аз ако работя, едва ли ще афиширам и ще излъчвам лайф".

Диджеят Сергей Колев допълни: "Бяхме санкционирани заради неносене на маски, защото те просто нямаше за какво друго да ни напишат акт".
8 акта са били написани и при проверка в денс клуб. Председателят на областния кризисен щаб Дани Каназирева предупреди, че институциите ще бъдат безкомпромисни.

"Изключително безотговорно поведение, демонстрация на това че едва ли не определени хора са над закона и правилата, категорично ще бъдем безкомпромисни всички държавни институции в санкциите", заяви Дани Каназирева.

"Има някои тарикати, които мислят, че лъжат държавата. Но те лъжат себе си, защото ще се разболеят", коментира Бойко Борисов.
Проверките ще продължат съвместно с Инспекцията по труда и Агенцията по храните и пожарната.