Десетки израелци излязоха отново на протест срещу Нетаняху

Свят
11:25 - 22 Януари 2024
1034
Десетки израелци излязоха отново на протест срещу Нетаняху

Десетки израелци излязоха на протест пред сградата на парламента срещу правителството на Бенямин Нетаняху. Недоволстващите назоваха за оставка на парламента и призоваха за нови избори. Това съобщи местното издание Times of Israel.

Мор Шамгар, която "води" тълпата заяви, че според нея Нетаняху "се интересува единствено от себе си".

Призивите за промени в ръководството на страната се обостриха с войната в Газа, която продължава вече четвърти месец, а проучванията на общественото мнение показват спадаща подкрепа за Нетаняху. Това беше отразено в избирателната активност в събота вечерта на централен площад в Тел Авив, където се проведоха много от миналогодишните протести.

Припомняме, че вчера израелският премиер Бенямин Нетаняху отхвърли условията, представени от Хамас за прекратяване на войната и освобождаване на заложници - пълното изтегляне на Израел и оставянето на "Хамас" на власт в Газа.

Нетаняху каза, че твърдо се е противопоставил на международен и вътрешен натиск да промени тази позиция и ще продължава да го прави.

"Моето настояване е срещу създаването на палестинска държава, която би представлявала екзистенциална опасност за Израел", каза той.