Десетки кражби и разбити коли в столичния квартал „Надежда“

Общество
08:53 - 17 Октомври 2022
3536
Десетки кражби и разбити коли в столичния квартал „Надежда“

За поредица от кражби и разбити автомобили сигнализират граждани в София. Случаите са от софийския квартал "Надежда", а само за последните две седмици оплакванията от жители в района са десетки.

Според разказите на хората от квартала набезите са основно в тъмната част на денонощието, като от автомобилите се крадат лични вещи и документи.

„След един мой пост във „Фейсбук“, разбрах, че това нещо се случва в квартала от пет години, като те даже сезонно са като на работа. Много хора се свързаха с мен, за да разкажат своите истории. След многократни жалби в полицията, абсолютно нищо не се случва“, обясни потърпевшата Александра Дянкова.

По думите ѝ инцидентите се случват от 22 ч. до 8 ч.

„Ние пострадахме преди четири години. Оставихме инцидентно багаж в багажника, тогава колата беше разбита. Подадохме сигнал в полицията, но след няколко месеца получихме писмо, че се прекратява производство и абсолютно никакъв резултат“, разказа друга потърпевшата Мария Божкова.

От СДВР заявиха за Би Ти Ви, че не са наблюдава тенденция на зачестили случаи на разбити автомобили, въпреки това има постъпили няколко сигнала, по които в момента се работи.