Десетки политици и журналисти изпратиха Максим Минчев (СНИМКИ)

Шефът на БТА издъхна след кратка битка с COVID-19 на 67 г.

Общество
15:21 - 17 Ноември 2020
3676
Десетки политици и журналисти изпратиха Максим Минчев (СНИМКИ)

Стотици общественици, политици, колеги и приятели изпратиха в сетния му път покойния директор на БТА Максим Минчев. Той издъхна след кратка битка с COVID-19 в неделя. Поклонението в сградата на обществената медия обаче е символично, като там само е изложена възпоменателна книга. 

Да го почетат и да се разпишат в нея дойдоха президентът Румен Радев и вицето му Илияна Йотова, столичният кмет Йорданка Фандъкова, депутати, журналисти, бившите министри Гергана и Соломон Паси. 

"Обществото и българската журналистика губят голям човек и професионалист, който оставя отпечатък върху агенционната журналистика в България”, каза президентът Румен Радев, който заедно с вицепрезидента Илияна Йотова отдадоха последна почит на генералния директор на БТА. 

"Ще го запомним като човек с широки познания, с ясна визия за развитието и независимостта, най-вече на този бранш в журналистиката. Като човек с голям кръгозор, с доброта и отзивчивост", заяви държавният глава.

От своя страна, вицето му Йотова каза, че с нея освен професионалният път ги свързва и приятелството.

"Загубихме една от емблемите на българската журналистика, невероятен професионалист, колега. В личен план загубих един много голям приятел", каза тя и подчерта, че в бъдеще време има намерение да предложи инициативата на Минчев да събира медиите на едно място да бъде именувана на него и тя да продължи.

Снимки: "Булфото"