Десетки са ранени при експлозия на тайландско пристанище

Актуални новини
20:35 - 25 Май 2019
3970
Десетки са ранени при експлозия на тайландско пристанище

Най-малко 25 души са леко ранени в пристанището Лаем Чабанг в Тайланд, след като натоварен кораб избухна пожар, който предизвика експлозия, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

ТАСС съобщава за най-малко 50 ранени, повечето от тях пристанищни работници. По предварителни данни е експлодирал контейнер с химически вещества. Пожарът е овладян и е започнало разследване за причините му. Ранените са пострадали от задушаване и малки осколки от избухналия контейнер.

Пожарът пламнал от товар, който съдържал химикали. Инцидентът станал в източната част на пристанището на Тайм Лей Чабанг и принудил длъжностните лица да евакуират работници и временно да затворят три коридора, съобщиха властите.

Повече от 130 души са били откарани в болница, според местни медии. Част от хората се оплакват от дразнене в очите и гърлото, други - от усещане за парене по кожата, но няма сериозни наранявания, казват още изданията, цитирайки тайландското министерство на здравеопазването.

Червените пламъци и облаците от дебел черен и бял дим се изливаха от южнокорейския контейнеровоз KMTC Hongkong Co сутринта и в ранния следобед на кея A2, каза директорът на пристанището Yuthana Mokkao.

Първоначалните проверки показаха, че пламъците са дошли от товар с химически калциев хипохлорит, каза той.

"Затворихме кея, където избухна огънят, и двама други, които бяха засегнати от пожара", уточни той.

Към момента пламъците за овладени и няма опасност от нов пожар.