Десетки селища край Пазарджик останаха без автобуси

Хората вече пътуват на стоп

Общество
22:27 - 06 Януари 2020
2614
Десетки селища край Пазарджик останаха без автобуси

Десетки селища край Пазарджик без автобуси. От общинската управа спират над 10 линии, а потърпевшите твърдят, че не са уведомени.

Елена Иванова е учител в Ковачево. Разбира, че рейс до селото няма в първия учебен ден за годината. Отива и се връща от работа на стоп.

“За Ковачево, Калугерово и Черногорово имам колеги, които пътуват по тези линии - как да бъдем на работа в 8 часа. На този студ на какъв автостоп. Ето сега например се връщам от Ковачево на автостоп - това не може да продължава дълго“, обясни Елена Иванова.

Това, което ни е възложено от общината, ние го возим - и това от първи януари - точно така“, заяви пред Би Ти Ви Благовест Сестримски, управител на фирмата превозвач в Пазарджик.

По правило и държавата и общините субсидират транспорта най-вече за селата или за трудно достъпни места. В Пазарджик обаче вече не го правят.

„Става въпрос, ще го използвам като пример, за една учителка, която трябва да отиде до училището. Никой превозвач не може да си позволи един автобус да отиде до определено населено място“, обясни Петър Петров, зам.-кмет на Пазарджик.

От общината признаха, че не са уведомили за промяната.