Деси Атанасова: Кой ще е премиер, ако ГЕРБ спечели? Бойко, разбира се!

Можем да се похвалим с постигнати резултати. Научили сме си уроците, признаваме си грешките, похвали се юристката от Дулово

Политика
18:45 - 07 Септември 2022
5386
Деси Атанасова: Кой ще е премиер, ако ГЕРБ спечели? Бойко, разбира се!

През последната година и половина ни бе демонстриран хаос. Обществото ни е в тотална безпътица, инфлацията е с огромен ръст, България вече не е сигурна държава, мигрантският натиск е засилен. Всичко това е след едно пагубно управление. Това заяви острието на ГЕРБ Десислава Атанасова пред NOVA. 

„Политическата криза от последната година и половина ни доведе до прага на нови избори и Слава Богу“, подчерта тя и допълни, че не ѝ се мисли какво би станало, ако това управление бе продължило. 

„Многократно сме демонстрирали, че се справяме с кризите. Най-отчетливите бяха мигрантската, финансовите, COVID и т. Тогава също се налагаха трудни решения и имаше кой да ги вземе и да носи отговорност. Войната е факт, но не на това се дължи изцяло кризата в България“, припомни Атанасова.

„В България последиците от управлението са много по-тежки от войната, отколкото в Европа. Няма по-голямата сила срещу фактите и данните“, посочват от ГЕРБ.

„Можем да предложим на българите да чуват истината. Ще предложим представяне на пълната ни програма, антикризисни мерки, всички точки, които трябва да следва бъдещото управление във финансите, за да има стабилност и т.н.“, увери тя

„Много по-важно е да предложим алтернативна на доскорошното управление, отколкото да заявим с кого ще управляваме. Ако искат решения на всички видове кризи, разум, диалог, то тогава трябва да заложат на коалиция ГЕРБ-СДС Доказали сме, че можем да носим отговорност“, обясни Атанасова.

„Преди повече от месец и половина предложихме няколко точки, за да се формира евроатлантичесна коалиция и стабилност. Тогава чувахме, че никой не иска да управлява с ГЕРБ. Какво ли не чувахме за себе си.

Определящ ще бъде вотът на българите. Ако той ясно очертае ГЕРБ-СДС като първа политическа сила, ако всички откажат стабилно управление, бихме предложили ясни и точни приоритети, ако имаме достатъчна електорална подкрепа – правителство на малцинството.

Коалицията изисква компромиси. Твърде рано е да се каже кой ще бъде нашият министър-председател, но няма по-опитен политик от Бойко Борисов“, подчерта тя.

„С БСП имаме диаметрални противоположности, ПП не смятаме, че са сериозен опонент. Можем да се похвалим с постигнати резултати. Научили сме си уроците, признаваме си грешките. Вижда се надграденото. Най-сериозният противник на политиците е апатията. Хората вероятно са обезверени затова трябва да върнем доверието на народа. На нас ни трябва доверие, за да можем да осъществим приоритетите си“, каза още Атанасова.

По отношение на газовата криза, Атанасова заяви: „Трябва да бъде проведен международен търг за нов договор. „Газпром“ не трябва да бъде сред поканените на него, защото доставките им не са сигурни. Това не означава, че не трябва да полагаме всички усилия за преговори за осигуряване на газ през зимата. Надявам се, че след 2 октомври ще се вземат разумните решения, предложени от ГЕРБ-СДС".