Деси Атанасова: (Не)коалицията се оказахме сериозни партньори

В трудни моменти сме заедно, заяви председателят на ГЕРБ

Новини
20:49 - 03 Октомври 2023
2492
Деси Атанасова: (Не)коалицията се оказахме сериозни партньори

Това, което е най-важното, е, че намерихме решение. В (не)коалицията се оказа, че сме сериозни партньори, защото в трудни моменти можем да разчитаме един на друг, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова след срещата с миньорите, където подписаха споразумение от 7 точки.

Тя посочи, че Народното събрание би могло с декларация да препотвърди това споразумение.

"Това може да се случи с гласуване в пленарна зала и единственият вариант е да влезе като точка в четвъртък или но извънредно заседание, но то може да бъде свикано от председателя Росен Желязков", добави тя.

"Дали ще се случи, тепърва предстои да разберем, но волята на повечето представители на партиите, които присъстваха е в тази посока. Надявам се, че от БСП ще искат да имат трайно решение", изрази надежда тя.

"Минаха няколко часа, имаме общо решение, положени са подписите на всички представляващи политическите партии. Аз съм се подписала от името на г-н Борисов, нашият лидер на партия ГЕРБ", каза тя за споразумението.

И обясни, че тепърва комуникацията между ЕК и правителството започва и добави: "Има месеци, в които може да се предоговорят темите, които пряко касаят енергетиката".

"Вчера бяха внесени и парламентарната ни група не ги е обсъдила детайлно, но ако някой прави реформи в службите, ще трябва де се направи първо детайлен анализ и сериозни законодателни промени. Ако само ще сменим назначаването или избирането от НС, Министерския съвет или президента, това за нас не е реформа и на този етап няма да ги подкрепим", отговори тя на въпроса дали от ГЕРБ ще подкрепят предложените от ПП-ДБ пакет от законодателни промени за реформи в службите.