Деси Атанасова: Отсъстващите депутати бяха заети предизборно, не е демонстрация

Ще има смяна на министри при ротацията, потвърди шефът на ПГ на ГЕРБ

Новини
16:12 - 13 Октомври 2023
2318
Деси Атанасова: Отсъстващите депутати бяха заети предизборно, не е демонстрация

"Доверието ни не се дава даром, нито е безрезервно. Ще бъдем критични към министрите и всички ресори". Това предупреждение към (не)коалиционните си партньори отправи шефката на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова минути след като 48 депутати от партията й подкрепиха кабинета в опита на опозицията да го свали с вот на недоверие.

"Имаме опит в управление, опит в опозиция, затова доверието на ПГ на ГЕРБ-СДС трябва да го заслужат всички минути", каза още тя.

"През последните три години нищо не се случваше, когато управляваха служебни правителства. Неслучайно чак сега можем да говорим за изпълнени ангажименти по Плана за възстановяване и за гаранции за еврозона и Шенген. Единствено и само редовно НС и редовно правителство могат да гарантират тази перспектива пред страната ни", обясни тя подкрепата към кабинета, чиито министри често търпят критики от депутати на ГЕРБ, включително и от лидера им Бойко Борисов  "ГЕРБ подкрепи правителството, защото ние, както и при неговото създаване, така и сега, осъзнаваме, че на България и трябва редовно, стабилно правителство", настоя тя.

Атанасова получи въпрос и за липсващите депутати от партията, сред които двама енергийни министри - Делян Добрев и Жечо Станков. „В момента тече предизборна кампания. Голяма част от неприсъстващите в залата колеги са ангажирани с предизборната кампания. Това със сигурност не е демонстрация", увери тя. Лидерът на ГЕРБ например бил в Разград, като кандидат за депутат от района в няколко вота и тя мислела да отиде, но преценила, че постът й като шеф на групата изисква да е в пленарната зала.

Снимка: Агнес Методиева