Деси Чуколов зад поредния пиянски скандал в „Атака”

Политика
09:44 - 14 Януари 2020
12505
Деси Чуколов зад поредния пиянски скандал в „Атака”

Русенският капацитет в „Атака” Десислав Чуколов стои зад поредния резил в партията с побоя над областния управител Илиян Тодоров.

Илиян Тодоров е поредният изоставил „Атака“

По този повод излъченият от атакистите управник обяви, че повече не иска да има нищо общо с Волен Сидеров и „пияната му банда”, предаде „Флагман”.

Деси Чуколов е в първите редици на всеки скандал 

Така един от най-верните хора на Волен Сидеров напуска партия. Губернаторът на Софийска област Илиан Тодоров е и бивш депутат от формацията на Сидеров.

Пред „Флагман“ Тодоров каза, че е имал спор в понеделник вечерта с хора от „Атака“, като се стигнало и до саморазправа.

Областният управител бил повикан на среща с Волен Сидеров. След като беловласият политик си тръгнал, обаче, настанала жестока разправия между Тодоров и Десислав Чуколов – зам.-председател на „Атака“. Те били в тежък конфликт от около две години.

В спора се намесил и Николай Караколев – водещ на предаване по партийната кабеларка „Алфа”. Той нарекъл Илиан Тодоров „предател“, след което, според областния управител, го нападнал физически.

„Бях ударен от Караколев“, каза Илиан Тодоров, като обясни, че „тупаникът“ бил под окото. Тодоров тръгнал да отвръща, но Караколев бил опазен от шест човека, които го издърпали. По думите на областния управител, Чуколов е най-виновен за всичко - той организирал разправата и направил интригата.

След конфликта Илиан Тодоров опитал да говори с Волен Сидеров, но телефонът му бил изключен. Успял да се свърже със съпругата на лидера – Деница Гаджева – Сидерова.

На въпроса Сидеров на чия страна е в спора между Тодоров и Чуколов, областният управител отговори: „При Сидеров няма страна, при Сидеров е само интересът. Той е най-добрият брокер... Сидеров е брокер, най-добрият в света.“

Капацитетът от Русе винаги е плътно до Волен Сидеров

Илиан Тодоров е категоричен, че напуска „Атака“. Засега обаче остава областен управител.

„Нямам нищо общо със Сидеров и алкохолната му пиянска банда, защото това са алкохолици и наркомани (...). Не ме интересуват изобщо повече”, каза афектираният Тодоров.

Той е готов да се оттегли и като областен управител, но ако премиерът Бойко Борисов поиска това от него.

Чуколов охранява и Деница Сидерова

„Аз съм готов веднага да си подам оставката и да нямам нищо общо с политиката даже вече. Ще продавам пчелен мед“, пошегува се Илиан Тодоров.

За конфликта му с ръководството на „Атака“ имаше индикации още преди няколко месеца.

Илиян Тодоров се изяви като „ангел-хранител“ след хулиганската акция на Волен Сидеров в НАТФИЗ през 2015 г. 34-годишният тогава Илиан самоотвержено грабна лидера си и го изведе от конфликтната ситуация, след като Сидеров бе получил юмрук в лицето.