Деси Радева с прочувствено писмо от жената на Ердоган

Днес светът се нуждае от мир и просперитет повече от всякога, пише Емине

Балкани
21:57 - 03 Април 2024
9405
Деси Радева с прочувствено писмо от жената на Ердоган

Писмо от съпругата на турския президент Емине Ердоган получи Десислава Радева. То идва седмици след като в началото на март съпругата на българския президент участва в дискусия “Жени, мир и сигурност” в Анталия по покана на г-жа Ердоган.

Поводът за писмото е свещеният за мюсюлманите месец Рамазан, а в него Емине Ердоган поздравява за празника мюсюлманите в България, но пише и за пречистването, добродетелта и толерантността, за необходимостта от мир по света. Тя се обръща към Десислава Радева със "скъпа приятелко".

“Днес светът се нуждае от мир и просперитет повече от всякога. В която и посока да обърнем лицето си, ние сме изправени пред зов за помощ на потиснати хора. Навсякъде по света, превръщайки в една националност, враждебността и омразата са насочени към цялото човечество. Независимо от религията, езика или расата, сълзите на децата текат еднакво. Болката на майките за техните деца оставя еднаква болка в сърцата им. Жестокостта и кръвопролитията, които виждаме всеки ден в ПІалестина, причиняват същите незарастващи рани в съвестта на всички нас.

С цялото си сърце вярвам, че човечеството, когато се обедини върху общи ценности като обич, уважение и толерантност, ще намери силата да установи мир и спокойствие”, пише Емине Ердоган.