Деси: Щом Гешев иска, но не може, да чуем друг прокурор

Главният прокурор сам настоя да дойде, заяви шефът на ПГ на ГЕРБ в правната комисия

Топ
15:27 - 14 Юни 2023
3254
Деси: Щом Гешев иска, но не може, да чуем друг прокурор

ГЕРБ поиска изслушване на главния прокурор Иван Гешев да се проведе в негово отсъствие. Поредното "нестандартно" предложение дойде от председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

В началото на днешното заседание на парламентарната правна комисия председателят Стою Стоев предложи дневният ред да бъде променен и точка четвърта - изслушването на Иван Гешев, да отпадне. На свой ред Десислава Атанасова настоя дневният ред да се гласува в цялост. 

Тя припомни, че Гешев сам настоя да бъде изслушан и в съответствие с Правилника на НС това е насрочено за първото заседание на правната комисия. По думите ѝ щом Гешев не е на днешното заседание, то за него има по-важни неща. Атанасова добави, че има време друг представител на прокуратурата да се яви в комисия и не е нужно точката да се отлага.

Впоследствие дневният ред, заедно с изслушването на отсъстващия Гешев, бе приет с пълно мнозинство. Дали и кога ще говори представител на прокуратурата ще стане ясно след няколко часа. В момента комисията разглежда законопроектите за противодействие на корупцията.

Гешев трябваше да бъде изслушан днес, но вчера в комисията е постъпило писмо, с което се настоява за отлагане на точката, тъй като главният прокурор е в Страсбург, където днес, според съобщение на прокуратурата, има работни срещи с евродепутати.