Деси Тенекеджиева и Йордан Камджалов в любовен дует

Актрисата и диригентът ще изнесат атрактивен спектакъл за Деня на влюбените

Култура
14:24 - 28 Януари 2021
59259
Деси Тенекеджиева и Йордан Камджалов в любовен дует

Актрисата Деси Тенекеджиева, която живее в Лондон, оплете известния диригент Йордан Камджалов в любовна примка. Всъщност любовните им отношения се разиграват на сцената, след като атрактивната актриса и маестрото решиха да изнесат съвместен музикален спектакъл за Деня на влюбените – 14 февруари.

Почитателите на класическата музика ще могат да се докоснат на 12 февруари от 17.30 и 20 ч. в зала „България“ до великолепна програма, изпълнена от Плевенската филхармония заедно с маестро Камджалов и специалното участие на Деси Тенекеджиева. Ден преди това спектакълът „Любов“ ще бъде представен в Плевен. Плевенската филхармония за пореден път твори с маестро Камджалов и ще подаде ръка на младостта и таланта.

Публиката ще има възможност да се наслади на изумителните млади творци - лауреати на фондациите „Стоян Камбарев“ и „Йордан Камджалов“, Лора Маркова - цигулка, Георги Димитров-Жожо - китара, Сара Чакърова - маримба, Сион Найман - виолончело, Мария Славова - сопран. Всички те са сред най-изявените и даровити млади музиканти в областта си и са печелили елитни международни конкурси и отличия. Номинирани са или са носители на Наградата за полет в изкуството „Стоян Камбарев“. Участието им в този музикален проект е една от специалните им награди, получена по време на годишната церемония на фондацията.

В спектакъла специално участие ще вземе актрисата Деси Тенекеджиева, която ще потопи публиката в магията на любовта чрез избрани поетични мисли и стихове. Актрисата ще се завърне от Лондон, за да стане част от проекта. Под диригентството на маестро Йордан Камджалов Плевенската филхармония ще изпълни произведения на Менделсон и Едвард Григ. Благодарение на оригиналната концепция на диригента, публиката ще чуе за първи път „Четирите годишни времена“ от Антонио Вивалди в изпълнение на маримба, чело, китара и цигулка.

От години маестро Камджалов и едноименната му фондация гледат в една посока с Деси Тенекеджиева, създателка и вдъхновителка на фондация „Стоян Камбарев“ на името на покойния й съпруг и известен режисьор. „Любов“ поставя началото на серия от концерти и съвместни творчески пътувания на Деси Тенекеджиева и Йордан Камджалов.