Деси Тенекеджиева осъди Слави Трифонов

Нещо за четене
12:06 - 17 Август 2020
7230
Деси Тенекеджиева осъди Слави Трифонов

Деси Тенекеджива успя на осъди Слави Трифонов. Причината за съдебния иск са множество излъчени скечове в шоуто, в които екипът на Дългия се подиграва с нея. Пеещата актриса съобщи новината в своя фейсбук. Публикуваме поста на певицата без редакторска намеса:

"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка. Не само лично за мен, а за всички. Има смисъл. С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебната система, което беше доста разклатено...Да, явно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат безпристрастно и независимо", започва изповедта си Тенекеджива.

Деси пред Съдебната палата в София

Относно делото:
Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна.
И така, преди 5 години започнахме една борба, която по нищо не предвещаваше, че ще е лека. Слави ми се обади по телефона веднага: “Недей да се занимаваш с глупости. Ела в шоуто ми. Винаги си била добре дошла. Ела и ме залей с чаша вода ако искаш. Каквото искаш направи. Но не започвай безмислени дела. Минимум 5 години ще продължи, ще загубиш сума пари за адвокати и такси, ще ни дъвчат с години в жълтите медии и накрая ще загубиш”
Е да... беше прав, но не напълно:)
Сагата продължи повече от 5 години- първа инстанция, втора и накрая ВКС..

Но единственият коментар за делото излизаше от Слави и неговото предаване. При това нееднократно. Аз запазих пълно мълчание.
Да, за таксите и разходите също беше прав- бяха много и големи.. Нo, всичко си струваше. Защото няма нищо по-важно от човешкото достойнство, името и честта.
И се реших на тази стъпка, въпреки че съм
човек с изключително развито чувство за хумор и самоирония. Защото всичко има граница. Важни са мярката и вкусът. Години наред да свързват името ти не с професионалните, лични и обществени постижения, а с грозни и непристойни сравнения, епитети и обиди от национален ефир е недопустимо и подсъдно. За такива “шеги” трябва да има достоен отговор.
Парите за обезщетението ще преведа на Фондация “Стоян Камбарев”, с която вече 12 години даваме криле на младите и талантливи български творци и реализираме и продуцираме техни проекти. И това е едно от най-смислените неща в живота ми, с което искрено се гордея.


Но най-важната победа е моралната.
Благодаря сърдечно на брилянтните ми адвокати - адв. Петър Петров, с когото започнахме от първия ден заедно тази борба. Млад, умен, изключително последователен и професионално овладян, той беше убеден в положителния изход на делото от самото начало. Скоро към нас се присъедини и невероятната адв.Анна Попова, която с много разум, плам и женска емоция успя да докосне сърцата на съдиите. Защото беше истинска! И така сформирахме страхотен екип, който победи.☝️Горещо препоръчвам тези прекрасни двама млади адвокати на всеки, който иска да се бори срещу потъпкване на човешки права, срещу жълти медии, лъжи, клевети и обиди, а и не само..Успехът ви ще е гарантиран!
Снимката ни е направена пред Съдебната палата след делото на втора инстанция, което изгубихме...с особено мнение...но не се отказахме и продължихме към ВКС.
Благодаря на близките ми приятели, както и на Nikolai Nedelchev, без който нямаше да имам смелостта и силата да започна тази борба преди 5 години.
Това е. Never give up.

Певицата ликува от морето