Десислава Ахладова се закле като правосъден министър

Актуални новини
13:59 - 03 Септември 2020
1678
Десислава Ахладова се закле като правосъден министър

Десислава Ахладова вече официално е новият правосъден министър. Тя зае мястото на Данаил Кирилов в кабинета „Борисов 3“, след като получи подкрепата на 98 депутати. 45 народни представители обаче гласуваха против нея и 1 се въздържа.

"Искам само да благодаря за оказаната ми отговорност. Надявам се да удовлетворя очакванията ви", каза кратко Ахладова, след като се закле пред депутатите. Нейната кандидатура беше представена от вицепремиера Екатерина Захариева, която замести премиера Бойко Борисов.

Това разпали червените депутати, които не пропуснаха да поискат Борисов да се появи веднага в парламента, а заседанието да се излъчва пряко по БНТ и БНР. И двете искания обаче не бяха приети, а от трибуната по същество се изказа единствено Крум Зарков.

"Защо не се казва и дума защо си е тръгнал предишният министър? Срам ги е от резултата на работа? Или защото причините не са за изричане? Важно е да знаем дали си тръгва, защото не може да пише във фейсбук, или защото не може да пише конституция“, каза Крум Зарков от БСП.