Десислава Атанасова: Ще участваме единствено в заседанията за изменения в Конституцията

Някой умишлено търси провокации, каза председателят на ПГ на ГЕРБ

Актуални новини
13:14 - 05 Декември 2023 (обновена)
1426
Десислава Атанасова: Ще участваме единствено в заседанията за изменения в Конституцията

И на лидерска среща през миналата седмица, на която и аз присъствах, имаше ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не ни трябват нови трусове.

Нашата група ще участва единствено в заседанията, които касаят измененията в Конституцията. Няма да подкрепим нито един законопроект на МС, докато няма ясен механизъм за взимане на решения. Това заяви на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС.

По думите ѝ групата не поставя условия, а някой умишлено търси провокации, но не уточни кого визира.

"Очакваме да преразгледат отношението си към мнозинството, ако считат, че това е коректно отношение, може да продължат", заяви Атанасова.

Тя заяви, че конкретният повод сега е решенията, които еднолично взема министърът на здравеопазването по отношение на болница "Пирогов". "Тази тема е дискутирана с нас и преди това и имахме личното уверение на министър-председателя, че няма да има политически намеси не само в сектор здравеопазване, но и в нито един обществен сектор, така че никой от управляващото мнозинство да няма самочувствието, че кадрува политически", каза Атанасова.

"Знаете, че темата за МВР, служби за сигурност, вълнуваше нас и вас и обществото в последния месец, но тази тема се измести от фокуса и вече се спекулира с темата "Здраве" - веднъж през грозния дебат в пленарна зала, сега вече започва политическо кадруване в търговските дружества", допълни тя.

Атанасова определи това като "недопустимо". Тя заяви, че е провела личен разговор с премиера Денков по отношение на болница "Пирогов" и той е дал заявка, че това няма да се случи, особено ако докладът не е подплатен с никакви доказателства.

"Денков очевидно не взема решенията, някой друг ги взема. Не знаем кой, вероятно министърът на здравеопазването", каза Атанасова.

По думите й на лидерска среща, на която е присъствала е имало ясна договорка между Бойко Борисов, Христо Иванов и Асен Василев, че не им трябват повече трусове в управлението, а важно да се работи за приемане на държавен бюджет и за Конституция.

Атанасова се обърна към колегите си от ПП-ДБ и заяви, че те трябва да са наясно, че думите в политиката означават "отговорност", а според нея действията в политиката носят последици.

"Тази отговорност, ако искат да я носим заедно, а не чрез други мнозинства, които сме наблюдавали многократно, както тяхното мнозинство с БСП и "Възраждане" по темата "Лукойл", допълни тя.