Десницата гласувала масово за Радев

72% от гласувалите за ДБ са подкрепили президента за втори мандат

Политика
20:12 - 21 Ноември 2021
2304
Десницата гласувала масово за Радев

Десницата е гласувала масово за преизбирането на Румен Радев за втори мандат, сочат данните на "Галъп". Според тях цели 72 на сто от гласувалите за ДБ миналата седмица днес са дали вота си за двойката Радев-Йотова, а цели 78% от подкрепилите Лозан Панов на първия тур, сочен за фаворит на десните, са натиснали машините в полза на досегашния държавен глава.

23% от избралите лидера на ДПС Мустафа Карадайъ миналата неделя, днес са гласували за Радев, но цели 73 на сто от тях са подкрепили конкурента му проф. Анастас Герджиков. 23% от гласувалите за Лозан Панов са дали кредит на доверие за Герджиков. 

Цели 90% от гласувалите за Продължаваме промяната са гласували "за" Радев. Въпреки разнобоя в БСП по отношение на балотажа, 99 на сто от социалистите са го подкрепили отново. Немалко - 12% от гласувалите за ГЕРБ за парламент са дали вот днес за Радев. 

Мнозинството, избрало ИТН и "Възраждане" също е подкрепило досегашния държавен глава. 69% от гласувалите за ДПС миналата неделя са натиснали машините в полза на Радев-Йотова днес.