Дете краде по столичните молове (СНИМКИ)

Това е стара практика, защото малолетните не подлежат на съд, категорични са потребители

Крими
14:10 - 08 Ноември 2019
2709
Дете краде по столичните молове (СНИМКИ)

Дете краде от различни магазини в столичните молове. За това престъпление сигнализира жена, член на фейсбук групата "Майките на София", която публикува видео от камери, на което се вижда как непознатият малчуган си тръгва от магазина за дрехи с две раници - едната закачена отпред, другата отзад, видя Lupa.bg

"Мами с бебешки колички, пазете си чантите! Снощи в H&M в Мол България ми беше открадната чантата (Червена раница) от коша на бебешката количка от ДЕТЕ!", пише опарилата се майка.

Според коментарите под публикацията става ясно, че това не е единичен случай, а във въпросния магазин кражбите се случват доста често. Ето и част от мненията на потребителите:

"Какъв ужас,как не ги е срам,дете от дете да краде". "Естествено дете, нали няма как да го осъдите и да го хванете. Но според мен това дете не е само". "Това е стара практика - да пускат деца".

Според повечето членове, оставили коментар под поста, въпросното дете е подтикнато да извършва кражбите от възрастен. Причината е, че децата не подлежат на арест и съответно на съд, ако случайно се установи самоличността им.