Дете роди дете, бащата реве

Актуални новини
12:57 - 14 Март 2022
5514
Дете роди дете, бащата реве

Извратеняк от пловдивското село Бенковски, заживял с 13-годишно момиче, което на 14 му родило дете, се опита да отърве глобата от 1000 лв. с мотива, че санкцията е непосилна за джоба му.

Двамата се събрали през декември 2019 г., когато девойката била на 13, но тя го „излъгала”, че е на 15. Не сключили брак и когато на следващата година тя родила, приятелят й отишъл да работи във Великобритания, а тя се прибрала при родителите си и престанала да ходи на училище, пише 24 часа.

За ситуацията, известна като „деца раждат деца“, бил изготвен доклад от социалните служби в община „Марица“ и мъжът бил изправен пред съда.

Обяснил, че не е знаел, че извършва нещо нередно, защото момичето му казало, че е на 15. В Наказателния кодекс обаче престъплението е описано като „съжителство с лице от женски пол, ненавършило 16 години“.

Така той бил освободен от наказателна отговорност и глобен с 1000 лв. от Районния съд в Пловдив. Обжалвал, защото не можел да внесе сумата, а адвокатът му определил случилото се като малозначително.

Пловдивският окръжен съд обаче не споделя този довод. „Подсъдимият е поставил в опасност здравето на свидетелката, като в резултат на така започналия й сексуален живот се е стигнало до забременяването й, преди организмът й все още да е приключил физиологичното си развитие.

Обстоятелството, че ранното съжителство се приема за нормално сред общността, към която двамата принадлежат, не заличава обществената опасност на престъплението“, е записано в мотивите, с които санкцията е потвърдена.

Решението на втората инстанция е окончателно.

На челната снимка: На невръстна възраст раждат най-често ромките