Детоксикация и отслабване с диня

Плодът прочиства организма от токсините, от излишните течности и, разбира се, от ненужните килограми

Стил
17:13 - 26 Август 2022
4221
Детоксикация и отслабване с диня

За да сте в най-добрата си форма през лятото, се нуждаете от повече движение, по-малко калории и много вода. А най-добрият ви помощник в горещините се явява именно динята. Тя прочиства организма от токсините, от излишните течности и, разбира се, от ненужните килограми.

Специалистите съветват да бъдете умерени и да не спазвате тази диета повече от пет дни. За да задържите резултата, през следващите 10 дни непременно включвайте отново диня към менюто си, независимо от това какво консумирате.

Динени 5 дни

През тези дни яжте единствено диня. Колко точно, може да изчислите според собственото си тегло. За всеки 10 кг от теглото си трябва да изяждате по 1 кг диня. Ако тежите 70 кг например, на ден трябва да изяждате по 7 кг диня. Количеството може да ви се струва непосилно за ядене, но нали не забравяте, че динята е плод с високо съдържание на вода.

За да не се върнат изгубените килограми, трябва да спирате диетата постепенно. През следващите дни хапвайте половината от количеството диня. Правете го преди основното ядене, това ще намали апетита ви.

Ако досега сте яли по 7 кг диня на ден, преди обяд и вечеря хапвайте по 3,5-3 кг.

За основното хранене спазвайте следното меню:

Закуска: купичка овесени ядки без подсладител, парче сирене, чай без захар

Обяд: 150 г риба на пара или пилешко месо, 200 г плодове

Вечеря: 100 г нискомаслено сирене, чай без захар

Диетата с диня се понася добре от организма, тя намалява излишното тегло за сметка на изхвърляне на излишните течности. Спомага за нормализиране на обмяната на веществата и може да се спазва от хипертоници, хора, които имат алергии, както и при болести на черния дроб.

Опасността на диетата с диня е в силното диуретично действие на този плод. С течностите организмът се лишава от много натрий и калий, които са важни за работата на сърцето.

АКО СЕ ПОЧУВСТВАТЕ ЗЛЕ, ВЕДНАГА ПРЕКРАТЕТЕ ДИЕТИЧНИЯ РЕЖИМ.